Ay Madenciliği Dünya Ekonomisini Etkilermi

0/5 No votes

Report this app

Description

Ay Madenciliği Dünya Ekonomisini Etkilermi
Ay Madenciliği Dünya Ekonomisini Etkilermi

Ay madenciliği, yalnızca dünya ekonomisini güçlendirmekle kalmayıp hemde güneş sistemimiz boyunca yere çizmeler koymanın itici gücü olabilecek gelişen bir dünya dışı endüstri olmaya hazırlanıyor.

Ama uzun süredir çorak bir kaya olarak kabul gören ay veya bazı çeyreklerde çok eski bir peynir parçası eksiksiz olarak ne sunabilir?

NASA, bu sert davranışın sizi kandırmasına izin vermeyin. Ajans, ay madenciliğinin nasıl çalışacağını açıkladığı için, Ayın gerçek ticari değeri yüzeyin hemen altında gizleniyor. Kaynakları üç temel öğeye ayrılabilir. İlk olarak, suyun çok az girişe ihtiyacı vardır. Bildiğimiz hayatın temeli bu.

Ay Madenciliği, Ay suyu uzay yolculuğu için yeni bir yağ olabilir

Eğer insanlar Ay’a kalıcı olarak yerleşeceklerse, Dünya’dan devamlı bir bakım paketi akışına güvenemeyeceklerdir. Bunun yerine, uydunun kutuplarındaki buzdan çıkarılan su, kendi ekinlerini yetiştirmelerine yardımcı olabilir.

Ancak hidrojen ve oksijenden oluşan su da bir roket iticisine dönüştürülebilir. Bu, ayın ötesindeki görevlere çok büyük bir destek verecektir. Şu anda, dünya tabanlı lansmanlar, ihtiyaç duydukları tüm iticileri gemide taşımak mecburiyetinde kalıyorlar, bu da onları daha uzun menzilli görevler için hantal ve uygun hale getirmiyor. Öte yandan, rafine edilmiş ay suyu, uzay aracının zaten uzayda olduklarında tankı doldurmasına izin verecektir.

Gerçekten de ay ve arıtılmış suyu uzay yolcuları için yerel Esso istasyonu olabilir.

Enerji üreten bir güç merkezi

İnsanların benim için bakacağı ay yüzeyinin altında bulunan ikinci önemli unsur helyum-3’tür. İzotop radyoaktif olmadığından, tehlikeli atık ürünleri üretmeyecek ve uzmanları helyum-3’ü daha güvenilir bir nükleer enerji kaynağı olarak tanıtmaya teşvik edecektir.

Gezegenimiz çok fazla helyum-3 almaz- çoğu zaman manyetik alanımız güneş rüzgarlarından geldikçe şeyleri engeller. Ayın bu tür bir tamponu yoktur, bu nedenle devamlı bir helyum-3 tozu alır.

Mineraller altından daha kıymetlidir

Ay madenciliğinin üçüncü şefi mi? İtriyum, lantan ve samaryum gibi nadir toprak metalleri. Bu minerallerin gezegenimizde bulunması kolay değildir. Aslında, bunların yaklaşık •’i bir ülke tarafından kontrol ediliyor ve saklanıyor: Çin.

Ama hepimizin kesinlikle onlara ihtiyacı var. Rüzgâr türbinlerinden güneş panelleri, hibrit arabalar ve akıllı telefonunuz için pencerelere kadar her şey nadir toprak metalleri içerir. Güdümlü füzeler ve diğer yüksek teknolojili askeri teçhizat bile bunları kullanıyor.

NASA Yöneticisi Jim Bridenstine CNBC’YE vermiş olduğu demeçte,” Ay’da tonlarca platin grubu metal, Dünya’da oldukça kıymetli olan nadir toprak metalleri olabilir ” dedi.

Neden daha kazmaya başlamadık? Ay zenginliklerinin vaadine rağmen, mühendisler henüz bir ayrıntı üstünde çalışmadılar: tam ölçekli bir madencilik operasyonunun nasıl çalışacağı. Belki robotlar 3D baskılı ekipman kullanarak bunu yapabilir. Ama yine de orada bir tür altyapı inşa etmek mecburiyetinde kalacağız; her şey direk olarak Ay’dan Dünya’ya taşınamaz. NASA’nın belirttiği gibi, ” bu aşamada hala tahminler var. Tekliflerin çoğu külot Cüceler iş modeline benziyordu.”

“South Park” referansına aşina değilseniz, bu üç parçalı bir iş modeli manasına gelir. İlk aşama bir kaynağı tanımlamaktır. Üçüncü ve son aşama kar elde etmektir. İkinci aşama bir soru işaretidir, çünkü hiç kimse 3 değildir. Sahneye nasıl çıkacağını gerçekten bilmiyor. Henüz değil en azından.

Bu kimsenin bir fikri olmadığı manasına gelmez. Ay madenciliğinin nasıl çalışabileceğini görmek için yukarıdaki videoya bir göz atın.

Önce ABD mı?

Kesin olan bir şey. Şu anda Amerika, 1979’da ay Antlaşması’nı imzalamama kararından bir hayli memnun olmalı. Bu anlaşmanın asıl amacı, “Devletlerin, global örgütlerin ve Dünya dışındaki gök cisimlerini araştıran fertlerin davranışlarını yönetmek ve keşiflerin sağlayabileceği kaynakların yönetimi için gerekli yasal ilkeleri sağlamaktı.”

Başka bir deyişle, anlaşma, Ay’ın kaynaklarının tek bir ulusun ticari menfaatlerine sahip olamayacağını garanti edecektir. Toplamda 18 ülke imzaladı. Ancak, anlaşmayı desteklememek için Rusya ve Çin’e katılarak, Amerika esasında ABD’n şirketlerinin bir gün bu dünya dışı karları elde etmeleri için kapıyı açık tuttu. Asla kapitalizmin öngörüden yoksun olduğunu söyleme.

Çünkü o günün sonunda gelebilir. Bu hafta Amerika Başkanı Donald Trump, Amerika’nın dünya dışı kaynakların sömürülmesine ilişkin politikasını belirleyen bir kararname imzaladı.

Politika, Amerika’nın Mars ve diğer gezegenlerin beraberinde asteroitler üstünde kazabileceği her şeyi kapsayacaktır. Ama en düşük asılı meyve, en kolay kavramada, sadık yardımcımız ay olurdu.

Kullanın yönelik Amerika politikasını belirleyen Amerika Ulusal Uzay Konseyi, Scott Pace, Başkan ve Genel Sekreter “ABD Ay’a Yolculuk ve Mars’a insan geri dönmek için hazırlanırken, bu emirler kurtarmak ve boşluk, boşluk kaynakları, su ve bazı mineraller gibi ticari kalkınmayı teşvik amacı ile icra emri ile paylaşılır.” dedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *